פרופ' יהודה אדלר

ניתוח לב הוא מצב לא נעים לחולה הסובל ממחלת הלב. חולים אלה עשויים להימצא באחת מתקופות השפל של חייהם, כאשר חייהם תלויים בליבם הכושל וביכולתו של הרופא המנתח לטפל בהם ולהעניק להם את בריאותם מחדש. במצב זה, נוצרת הדילמה המוכרת שבין שני רצונות שעשויים להיות לעיתים נוגדים: מצד אחד, אנו רוצים להתייעץ עם הרופא הטוב ביותר, רופא בסדר גודל של פרופ'יהודה אדלר, ומצד שני, לבצע את הטיפול כמה שיותר מהר על מנת להימנע מסכנה של כשל לב בזמן ההמתנה לניתוח. השאלה היא, האם זה נכון להמתין לרופא הנבחר, או פשוט כדאי לבצע את הניתוח בהזדמנות הפנויה הראשונה.



בחירת הרופא אינה נתונה בדרך כלל לחולים, ובצדק


ובכן, התשובה שכל עוד הניתוח מבוצע במסגרת הרפואה הציבורית, זהותו של הרופא המנתח כלל לא נתונה לבחירתו של החולה, ובצדק. מערכת הרפואה משקיעה משאבים עצומים על מנת להבטיח שכל רופא שבידיו מונחים חייהם של אזרחי ישראל, עובר את כל ההכשרה הנדרשת על מנת לעשות את עבודתו, קודם כל בצורה בטוחה ולא פחות מכך גם בצורה אפקטיבית. על אף זאת, רבים מתקשים להיפרד מהרעיון של התייעצות ובחירת רופא, ומוצאים את עצמם ממתינים במשך חודשים ארוכים עד הגעת התור, ובדרך כלל גם נדרשים לבצע את הניתוח במסגרת הפרטית, על מנת להחזיר לעצמם את חופש בחירת זהותו של המנתח.


 אתם בטוחים בידיו של כל רופא מנתח, ללא יוצא מן הכלל


כאמור, ההחלטה האם להמתין לרופא המנתח לאורך חודשים ארוכים או לבצע את הניתוח כאן ועכשיו אצל רופא אחר, היא החלטה אינדיבידואלית שכל אחד צריך לקבל בעצמו, על סמך מערכת הערכים שמנחה אותו. יחד עם זאת, מבחינה מקצועית אפשר בהחלט לומר שכל הליך ניתוחי שמבוצע בישראל, מבוצע על ידי רופאים מוסמכים וכשירים למשימה במאה אחוז.


יכולות מקצועיות שהמערכת כולה נהנית מהן



אחת הסיבות לכך היא גם פעילותו המקצועית והציבורית של אנשים כדוגמת פרופ' יהודה אדלר, שיושב בכמה מצמתי הרפואה החשובים בישראל, ומשם מטמיע את יכולותיו המקצועיות, ניסיונו המקצועי והלך הרוח המקצועי שמנחה אותו, גם לרופאים הצעירים ולכל סגל הרופאים המבצעים ניתוחי לב בישראל. למעשה, פרופ' אדלר מעורב גם בפעילויות מחוץ לישראל, וביניהן משמש כיו"ר באיגוד הקרדיולוגיה האירופי. כשרופאים בסדר הגודל הזה יושבים בראש המערכת, המערכת כולה נהנית מזה, והכל לטובת החולים עצמם.

תגובות